• Reklama

Bluboo Maya - jak zrotować?

Smartfony Bluboo, opinie, testy, pomoc, zakup,
ROM'y i modyfikacje

Re: Bluboo Maya - jak zrotować?

Postprzez pierwszy » 1 paź 2016, o 13:15

przecież napisane jest wyrażnie, by zaraz po flashu wejść do twrp wciskając vol up + power (a nie vol up + vol down)...
pierwszy
 
Posty: 154
Dołączył(a): 17 lip 2013, o 13:12
Lokalizacja: malopolska
Pochwały: 4

Reklama

Re: Bluboo Maya - jak zrotować?

Postprzez ampereek » 13 mar 2017, o 09:58

pierwszy napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Czy ten sposób działa również na bluboo maya max?
Bo nigdzie nie mogę znaleźć instrukcji jak wgrać TWRP i roota na ten model. Proszę i pomoc jeśli ktoś posiada jakąś informację. Dziękuję.
ampereek
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14 wrz 2013, o 00:13

Re: Bluboo Maya - jak zrotować?

Postprzez zawel » 13 mar 2017, o 15:43

Na 4pda wszystko jest ogarnięte: TWRP i scatter dla flashtoola. Pamiętaj że trzeba go zrootować od razu bo inaczej nie wstanie.
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 535
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 25

Re: Bluboo Maya - jak zrotować?

Postprzez ampereek » 13 mar 2017, o 16:34

zawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


O kurde a nie masz jakiegoś linka żeby był chociaż po angielsku? Co masz na myśli zrootować od razu? Rozumiem że z poziomu TWRP jak już wgram? Albo jak możesz to napisz mi na PW jak to ogarnąć. Dzięki
ampereek
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14 wrz 2013, o 00:13

Re: Bluboo Maya - jak zrotować?

Postprzez zawel » 14 mar 2017, o 12:18

Użyj google translate. Musisz ogarniać Flashtoola, tu jest kopia plików z 4pda. Musisz jeszcze ściągnąć najnowsze SuperSU i od razu po wgraniu TWRP, musisz do niego wejść i zainstalować to SuperSU.
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 535
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 25

Re: Bluboo Maya - jak zrotować?

Postprzez ampereek » 14 mar 2017, o 20:39

zawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Ok dzięki będę próbował mam nadzieję, że nie uceglę telefonu. Polecisz mi jeszcze jakis dobry ROM do tego modelu bo chce wgrać coś innego bo nie wiem czemu nie działa mi GPS na ROMie który był wgrany i chce sprawdzić czy coś pomoże wgranie innego ROMu czy jest walniety nadajnik GPS. Dzięki pozdrawiam.
ampereek
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14 wrz 2013, o 00:13

Re: Bluboo Maya - jak zrotować?

Postprzez zawel » 15 mar 2017, o 12:45

Nie ma na niego żadnych ROMów, jest tylko ten oficjalny 3.04 i dalej chyba powinien być OTA do 3.06.
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 535
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 25

Poprzednia strona

Powrót do Bluboo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama