• Reklama

Blokada telefonu po włożeniu karty SIM

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Re: Blokada telefonu po włożeniu karty SIM

Postprzez ra-vau » środa, 19 sierpnia 2015, 01:14

- a ja zadam głupie pytanie... w jakiej sieci pracuje twoja karta sim, oraz... czy próbowałeś włożyć inną kartę, z innej sieci? 8-)
LeEco :)
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 1962
Dołączył(a): sobota, 9 lutego 2013, 18:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 96

Reklama

Re: Blokada telefonu po włożeniu karty SIM

Postprzez trek33 » środa, 19 sierpnia 2015, 01:28

Tylko czego to może być podróbka? Skoro nazwy firmy nie ma. Jest napisane 4G i to wszystko. W jaki sposób obejść tą blokadę? Czy to na pewno jest blokada?

http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/z587/5878000/big/5.jpg?screen
trek33
 
Posty: 22
Dołączył(a): poniedziałek, 17 sierpnia 2015, 19:31

Re: Blokada telefonu po włożeniu karty SIM

Postprzez trek33 » środa, 19 sierpnia 2015, 01:31

Tak próbowałem włożyć kartę z sieci Play, Plus i Heya i zawsze było to samo. Czyli "the current network does not comply with this unit standard"
trek33
 
Posty: 22
Dołączył(a): poniedziałek, 17 sierpnia 2015, 19:31

Re: Blokada telefonu po włożeniu karty SIM

Postprzez ddr » środa, 19 sierpnia 2015, 01:55

UI przypomina androida 4.2. mt6595 i 4gb ram w takim czymś? To niemożliwe, wieje tandetą. No i masz na nalepce TD. Wydaje mi sięże powinno mimo wszystko zadziałać chociaż 2G, a tu się pluje.
Nic z tym nie zrobisz. Można podejrzeć jaki fizycznie tam procek siedzi i dobrać do niego jakiś soft, może podejdzie i będzie działał chociaż po 2G.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: Blokada telefonu po włożeniu karty SIM

Postprzez trek33 » środa, 19 sierpnia 2015, 12:01

Nie do końca się z Tobą zgodzę. Pierwsza sprawa to taka że wykrywa sieć i nawet jak mi się udało przełączyć na na połączenie z internetem to też było widać że jest połączony. Jedynie problem tkwi w tym iż telefon jest zablokowany i nie mogę nic z tym zrobić. Myślę że gdyby mi się udało usunąć tą blokadę to telefon by działa normalnie.Ale to są moje tylko przypuszczenia. W serwisach też są zaskoczeni że widać jest że łapie sieć ale nie wiedzą dlaczego się blokuje.Gdyby nie miał 3G lub 4G i był ustawiony na inne częstotliwości to wydaje mi się że nie łączył by się z siecią i z internetem.
trek33
 
Posty: 22
Dołączył(a): poniedziałek, 17 sierpnia 2015, 19:31

Re: Blokada telefonu po włożeniu karty SIM

Postprzez fake4r » środa, 19 sierpnia 2015, 12:07

To właśnie ta blokada to jest pewnie brak obsługi naszych pasm. Ja bym się zbytnio nie łudził, telefon na rynek azjatycki o czym świadczy napis TD-GSM. A dla pewności pokaż ten drugi model co działa.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5620
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 189

Re: Blokada telefonu po włożeniu karty SIM

Postprzez trek33 » środa, 19 sierpnia 2015, 12:55

Wydaje mi się że ten telefon ma identyczne oznaczenia co tamten i nawet był tańszy od nie działającego
http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/z587/5878000/big/6.jpg?screen
http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/z587/5878000/big/7.jpg?screen
trek33
 
Posty: 22
Dołączył(a): poniedziałek, 17 sierpnia 2015, 19:31

Re: Blokada telefonu po włożeniu karty SIM

Postprzez markus70 » środa, 19 sierpnia 2015, 12:58

@up
jest różnica pomiędzy TD-LTE, a TD-GSM..
markus70
VIP
 
Posty: 944
Dołączył(a): środa, 31 października 2012, 14:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 16

Re: Blokada telefonu po włożeniu karty SIM

Postprzez trek33 » środa, 19 sierpnia 2015, 13:03

no tak teraz to zauważyłem. Czy ktoś mi pomoże. Może z tym telefonem iść do znachora to może mi go uzdrowi.
trek33
 
Posty: 22
Dołączył(a): poniedziałek, 17 sierpnia 2015, 19:31

Re: Blokada telefonu po włożeniu karty SIM

Postprzez ddr » środa, 19 sierpnia 2015, 13:16

Jak chcesz do mnie wysłać to pisz na pw.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: Blokada telefonu po włożeniu karty SIM

Postprzez trek33 » środa, 19 sierpnia 2015, 14:35

Kolega do mnie dzwonił że ma ten sam problem a razem zamawialiśmy od tego samego Chinola.
trek33
 
Posty: 22
Dołączył(a): poniedziałek, 17 sierpnia 2015, 19:31

Re: Blokada telefonu po włożeniu karty SIM

Postprzez trek33 » środa, 19 sierpnia 2015, 17:20

Jeszcze chciałbym dodać sprawę dziwną czy istnieje taka możliwość że telefon nie ma 3G,4G a na wyświetlaczu obok zasięgu wyświetla się R i 4G
trek33
 
Posty: 22
Dołączył(a): poniedziałek, 17 sierpnia 2015, 19:31

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama