• Reklama

Bład przy aktualizowaniu Jiayu G4S

Bład przy aktualizowaniu Jiayu G4S

Postprzez michal_plock » środa, 9 lipca 2014, 21:20

Chciałem zrobić dzisija aktualizację ROM na KITKAT poprzez Flash Toolsa, po wybraniu odpowiedniego pliku, nastepnie wyjęciu baterii i podlączeniu telefonu wyskakuje komunikat : pmt changed for the rom it must be downloaded. Nie wiem co robię źle?
michal_plock
 
Posty: 11
Dołączył(a): piątek, 4 lipca 2014, 13:40

Reklama

Re: Bład przy aktualizowaniu Jiayu G4S

Postprzez michal_plock » czwartek, 10 lipca 2014, 00:53

Po wielu próbach, Flash Tools zaczął wgrywać nowy ROM i coś przerwało. Nie mogę teraz wogóle uruchomić telefonu, a przy próbie flashowania wyskakuje mi komunikat: brom error s_da_sdmmc_write failed (3149), bądź brom error s_dl_get_dram_setting_fail (5054). pomóżcie, bo ucegliłem swój telefon :(
michal_plock
 
Posty: 11
Dołączył(a): piątek, 4 lipca 2014, 13:40

Re: Bład przy aktualizowaniu Jiayu G4S

Postprzez michal_plock » czwartek, 10 lipca 2014, 23:29

Udało mi się go dzisiaj podnieść z martwych, ale mam kolejny problem...Wydaje mi się,że wykasowałem sobie nr IMEI i nie mogę połaczyć się z siecią komnórkową, może ktoś ma jakiś sprawdzoną metodę na odzyskanie lub mógłby udostępnić backup, który naprawiłby IMEI.
michal_plock
 
Posty: 11
Dołączył(a): piątek, 4 lipca 2014, 13:40

Re: Bład przy aktualizowaniu Jiayu G4S

Postprzez ebola1972 » czwartek, 10 lipca 2014, 23:47

poczytaj np. to http://telchina.pl/zte-v967s-nieprawidlowy-imei-t4721.html. spróbuj ten przykład z mobile uncle tools
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: Bład przy aktualizowaniu Jiayu G4S

Postprzez michal_plock » piątek, 11 lipca 2014, 00:15

Czytałem ten post i próbowałem, ale nie mam tego pliku, który odpowiada za IMEI, wtedy za pomocą MTK bym sobie zmienił nr, mobile uncle przerabiałem , nie działa.
michal_plock
 
Posty: 11
Dołączył(a): piątek, 4 lipca 2014, 13:40

Re: Bład przy aktualizowaniu Jiayu G4S

Postprzez ebola1972 » piątek, 11 lipca 2014, 00:41

To wgraj oficjalny rom jiayu i wtedy sprawdz czy pojdzie

Wysłane z mojego ONDA A9 Core4 przy użyciu Tapatalka
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: Bład przy aktualizowaniu Jiayu G4S

Postprzez michal_plock » piątek, 11 lipca 2014, 08:34

Nie wiem jakim"cudem" ,ale udało mi się wgrać ROM'a od Jiayu,ale i tak nie rozwiązało to problemu z IMEI. Kończąc wątek,po ingerencji w Mobile Uncle i wpisaniu z ręki nr IMEI, telefon załapał sieć.
michal_plock
 
Posty: 11
Dołączył(a): piątek, 4 lipca 2014, 13:40

Re: Bład przy aktualizowaniu Jiayu G4S

Postprzez ebola1972 » piątek, 11 lipca 2014, 12:13

Bo na fabrycznym Rom łatwiej przywrócić IMEI

Wysłane z mojego ONDA A9 Core4 przy użyciu Tapatalka
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama