• Reklama

Blackview BV6000 odporny i szybki !

Blackview. Opinie, problemy, sprawy techniczne

Re: Blackview BV6000 odporny i szybki !

Postprzez bordoirs » 17 wrz 2016, o 10:24

Mi na win7 sterowniki do flasha (z oryginalnego poradnika pod win10) niby też się zainstalowały, ale jakoś boję się zaryzykować :P

Wysłane z mojego BV6000 przy użyciu Tapatalka
bordoirs
 
Posty: 11
Dołączył(a): 12 lip 2016, o 20:52

Reklama

Re: Blackview BV6000 odporny i szybki !

Postprzez dlugi1974 » 17 wrz 2016, o 21:06

Witam, czyli kompas jest i o to mi chodziło. Dzięki serdeczne za info- pozdrawiam.
dlugi1974
 
Posty: 0
Dołączył(a): 16 wrz 2016, o 21:33

Re: Blackview BV6000 odporny i szybki !

Postprzez gta » 18 wrz 2016, o 10:29

dlugi1974 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jeśli zamierzasz się w 100% opierać na wskazaniach kompasu, to lepiej kup kieszonkowy lub inny telefon.
U mnie costam pokazuje, ale zależnie od mojej pozycji, czy przechylenia tefonu północ wypada w różnych miejscach.
Niby się obraca, ale nie trzyma się scisle jednego kierunku.

Może to moj egzemplarz, może to dlatego, że nie jestem w stanie poprawnie skalibrować - faktem jest, że u mnie nie działa poprawnie.
Avatar użytkownika
gta
 
Posty: 78
Dołączył(a): 20 maja 2016, o 11:07
Pochwały: 8

Re: Blackview BV6000 odporny i szybki !

Postprzez aron48 » 19 wrz 2016, o 23:38

A ja jeszcze jedno bym chciał skonfigurować/zmienić i nie wiem czy się da w standardzie. Czy da się pozbyć tych "opisów" koło ikonki zasięgu (G/3G/4G)? Bo przy dwóch kartach SIM, procentach baterii, alarmie i czymś tam jeszcze to bardzo mało miejsca jest po lewej na ważne ikonki :) Ktoś coś? :)
aron48
 
Posty: 26
Dołączył(a): 1 sie 2015, o 00:21

Re: Blackview BV6000 odporny i szybki !

Postprzez pan.rozowy@gmail.com » 20 wrz 2016, o 13:39

da sie ale trzeba miec roota i xposed z modulem gravitybox
pan.rozowy@gmail.com
 
Posty: 0
Dołączył(a): 20 wrz 2016, o 13:36

Re: Blackview BV6000 odporny i szybki !

Postprzez bordoirs » 20 wrz 2016, o 21:58

Ponawiam pytanie: Czy ktoś próbował już flasha 20160822 na win7?
bordoirs
 
Posty: 11
Dołączył(a): 12 lip 2016, o 20:52

Re: Blackview BV6000 odporny i szybki !

Postprzez pan.rozowy@gmail.com » 21 wrz 2016, o 11:20

tak probowalem na win7 nie bylo problemu a jeszcze mniej problematyczny jest flash na linuksie :)
pan.rozowy@gmail.com
 
Posty: 0
Dołączył(a): 20 wrz 2016, o 13:36

Re: Blackview BV6000 odporny i szybki !

Postprzez bordoirs » 21 wrz 2016, o 11:53

O proszę! Możesz rozwinąć temat Linuksa? Bo mam miętówke albo lubuntu pod ręką.
A na win7 z manualna pod win10 robiłeś?

Wysłane z mojego BV6000 przy użyciu Tapatalka
bordoirs
 
Posty: 11
Dołączył(a): 12 lip 2016, o 20:52

Re: Blackview BV6000 odporny i szybki !

Postprzez pan.rozowy@gmail.com » 21 wrz 2016, o 12:38

pobierasz najnowsza wersje na linukasa jest tu zreszta na windowsa tez jest
https://androidmtk.com/smart-phone-flash-tool
potem rozpakowac uruchomic terminal nadac prawa skryptowi
chmod 755 flash_tool.sh
i uruchomic
sudo ./flash_tool.sh

jak okazalo sie ze wygodniej jest na linuksie to juz nie wracalem do windowsa ale ludzie robia na windowsach wazne tylko zeby sterowniki poprawnie zainstalowac i uruchamiac system bez sprawdzania podpisow sterownikow na linuksie tych krokow nie trzeba robic
pan.rozowy@gmail.com
 
Posty: 0
Dołączył(a): 20 wrz 2016, o 13:36

Re: Blackview BV6000 odporny i szybki !

Postprzez bordoirs » 22 wrz 2016, o 09:00

Może na weekend będę miał chwilę to się w końcu odważe. Jak się uda to się pochwalę.

Wysłane z mojego BV6000 przy użyciu Tapatalka
bordoirs
 
Posty: 11
Dołączył(a): 12 lip 2016, o 20:52

Re: Blackview BV6000 odporny i szybki !

Postprzez matyniak » 24 wrz 2016, o 10:39

Witam
A mój BV (mam go od tygodnia) nie wchodzi na 4G... Co to może być?
Na pierwszym slocie mam 3G, a na drugim G
Na innych telefonach normalnie mam 4G.
matyniak
 
Posty: 11
Dołączył(a): 24 maja 2013, o 00:24
Lokalizacja: Kielce
Pochwały: 1

Re: Blackview BV6000 odporny i szybki !

Postprzez gta » 24 wrz 2016, o 11:35

matyniak napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


W ustawieniach sieci komórkowych masz preferowaną 4G?
ZTCW slot nie wybrany dla przesyłu danych pracuje tylko w 2G, więc z tą drugą ikonką nic nie zrobisz.
Avatar użytkownika
gta
 
Posty: 78
Dołączył(a): 20 maja 2016, o 11:07
Pochwały: 8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Blackview



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama