• Reklama

Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + sklepy

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez clorox » czwartek, 19 listopada 2015, 22:37

Ocena: negatywna
Nazwa sprzedawcy: HK Epad
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/1419032
Zakupiony Towar/wartość: Meizu M2/130$
Opis transakcji: Zamówiłem 03.09. Dostałem po tygodniu wygenerowany tracking NL post, który co prawda pojawił się po tygodniu w systemie śledzenia, ale jedyny status jaki wisi do tej pory to: "The item is ready for shipment". Sprzedawca ściemniał, że niby zapyta się gdzie moja paczka, ale to pewnie potrwa itd, w końcu przestał odpisywać. Sam zapytałem NL post przez twittera i dostałem praktycznie od razu odpowiedź, że przesyłka fizycznie do nich nie dotarła. Na dzień dzisiejszy (19.11) czekam już na refund od Ali. Stracone ponad 80 dni i zamrożona kasa. Na pocieszenie udało mi się kupić M2 11.11 za 98$ i już jest w WER Warszawa.
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 718
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 38

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez fake4r » środa, 25 listopada 2015, 10:30

Ocena: negatywna
Nazwa sprzedawcy: Century Tech
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/1186519
Zakupiony towar/wartość: Doogee X5 Pro, Meizu M2, Vkworld VK700 Pro. Ogółem jakieś 210$
Opis transakcji: Zamówione telefony 11.11 po 2 tygodniach dalej nie wysłane a sprzedawca zwodzi za nos. W dniu zakupu miał ponad 99% feedback, więc nie miałem żadnych wątpliwości, teraz jego feedback z dnia na dzień już się pogarsza i w tej chwili wynosi 98,5%. Rozumiem że było bardzo dużo zamówień, więc uzbroiłem się w cierpliwość, ale jak po 2 tygodniach nie mam dalej poprawnych numerów trackingowych od takiego sklepu to coś nie tak. Zmarnowany czas i co gorsza kupony. Mam jedynie nadzieję że nie będą robić problemu z refundem...
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5620
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 189

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez deco » środa, 25 listopada 2015, 13:05

Ocena: negatywna
Nazwa sprzedawcy: Hope-Team ShenZhen Electronic Technology Co.,LTD
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/1453055
Zakupiony towar/wartość: Elephone Trunk 89,99$
Wystawiają telefony, których nie wysyłają.
Dzień przed upływem czasu wysłania przez sprzedawcę zakupionego telefonu dostałem nr nadania ( notabene nr przesyłki był już wykorzystany i widniał jako doręczony- doszedł do odbiorcy w lutym ).
Sprzedawca po rozpoczęciu sporu przyznał mi rację . Kasa zamrożona na ponad miesiąc.
deco
 
Posty: 23
Dołączył(a): piątek, 13 listopada 2015, 11:58

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez cezaros » sobota, 28 listopada 2015, 09:55

Ocena: negatywna
Nazwa sprzedawcy: iStore - Hong Kong
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/1846525
Zakupiony towar/wartość: Lenovo A820 66 euro
Sprzedają telefony refurb jako nowe, nim kupiłem pytałem sprzedawcy czy aby na pewno mają nowe, potwierdził ze tak. Styki do karty sim były zaśniedziałe itd. jak o tym napisałem sprzedawcy odpisali mi ze mi dadzą kase albo ze mi baterie przyślą - oczywiście nic nie przysłali.
cezaros
 
Posty: 67
Dołączył(a): poniedziałek, 2 listopada 2015, 10:35
Pochwały: 8

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez celebrak » sobota, 5 grudnia 2015, 17:47

Ocena: negatywna
Nazwa sprzdawcy: Chinese jewelry diamond necklace
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/1484290
Zakupiony Towar/wartość:kurtka na motor Yamaha,75,65$
Opis transakcji: Nie polecam,zrobiłem przelew w ostatnim dniu przetwarzania podał nr przesyłki,oczywiście nie prawdziwy(podany numer został dostarczony do Rosji)czekałem10 dni potem założyłem spór i pieniądze wróciły,ale ponad miesiąc zamrożone,zero kontaktu ze sprzedającym.
celebrak
 
Posty: 7
Dołączył(a): wtorek, 7 kwietnia 2015, 18:37

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez sephot » wtorek, 8 grudnia 2015, 16:02

Ocena: negatywna
Nazwa sprzdawcy: Century Tech
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/1186519
Zakupiony Towar/wartość: BLUBOO Xtouch
Opis transakcji: Bardzo nie polecam, zakupiłem ten telefon w przyzwoitek promocji we wczesnej przedsprzedaży, po upływie 2 miesięcy sprzedawca podał mi fałszywy jak się okazał po niedługim czasie numer przesyłki, po czym jak już mu udowodniłem że był fałszywy stwierdził że to wina ich działu odpowiadającego za wysyłkę i prosi o anulowanie zakupu a on mi odda pieniążki. BARDZO ODRADZAM ZAKUP U TEGO SPRZEDAWCY KŁAMCA KŁAMCA KŁAMCA.
>LeTV x600>?
http://www.sephot.pl <-Recenzje
http://newsborg.blogspot.com <-Nowości,Kupony,Promocje
Avatar użytkownika
sephot
VIP
 
Posty: 1907
Dołączył(a): piątek, 19 lipca 2013, 10:03
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 67

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez wesol15 » czwartek, 10 grudnia 2015, 00:29

Ocena: negatywna
Nazwa sprzedawcy: Century Tech
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/1186519
Zakupiony Towar/wartość: Meizu m2 mini
Opis transakcji: ODRADZAM sprzedawcę. Kupiłem telefon na promocji 11.11, po tygodniu sprzedawca dał fake tracking. Po jakimś czasie gdy się upomniałem o przesyłkę, zapewniał że ma telefon na stanie i na pewno zostanie wysłany, na czarny piątek oczywiście też zrobił promocję na Meizu (więc sprzedawał telefon którego nie miał). Teraz praktycznie po miesiącu, dopiero przyznał się że nie wyśle mi telefonu bo nie ma go na stanie (oczywiście zmyślając o jakichś problemach logistycznych, zwrotach itd.). OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM.
wesol15
 
Posty: 15
Dołączył(a): środa, 4 listopada 2015, 22:39

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez grzegi » czwartek, 10 grudnia 2015, 10:41

Ocena: pozytywna
Nazwa sprzdawcy: Shenzhen Moonwithsea International Trading Co. Ltd.
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/1046412
Zakupiony Towar/wartość: Xiaomi Redmi Note 2 Case / 2,85 €
Opis transakcji: Polecam. Wysyłka w ciągu jednego dnia od zaksięgowania wpłaty. Podają prawdziwy numer trackingowy (co prawda jest to przesyłka nierejestrowana YANWEN, możliwa do śledzenia tylko na terenie CN, ale informacje są uaktualniane). Po 12 dniach przesyłka w Polsce. Bez zastrzeżeń.
Avatar użytkownika
grzegi
 
Posty: 100
Dołączył(a): wtorek, 17 listopada 2015, 05:04
Pochwały: 8

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez sephot » czwartek, 10 grudnia 2015, 12:46

Ocena: negatywna
Nazwa sprzedawcy: Hope-Team ShenZhen Electronic Technology Co.,LTD
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/1453055
Zakupiony Towar/wartość: Original Oukitel K4000
Opis transakcji: ODRADZAM sprzedawcę. Kupiłem telefon na promocji, po okresie 2 miesięcy stwierdza że jednak nie może mi wysłać tego telefonu bo nie może i tyle, ale na innej aukcji sprzedaje telefon drożej i zbiera zamówienia na niego.
>LeTV x600>?
http://www.sephot.pl <-Recenzje
http://newsborg.blogspot.com <-Nowości,Kupony,Promocje
Avatar użytkownika
sephot
VIP
 
Posty: 1907
Dołączył(a): piątek, 19 lipca 2013, 10:03
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 67

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez lexio » czwartek, 10 grudnia 2015, 12:56

Ocena: negatywna
Nazwa sprzedawcy: Hope-Team ShenZhen Electronic Technology Co.,LTD
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/1453055
Zakupiony Towar/wartość: Doogee x5 i x5 PRO / 128.19 $
Opis transakcji: Zakupione z kuponami w dniu 11.11 . Długo nie otrzymywałem numeru do śledzenia . Tłumaczył się ,ze ma z byt wiele zleceń po czym otrzymałem fałszywy . Później pisał ,że nie ma koloru jaki wybrałem ma inny na który przystałem ale numer nadal był fałszywy . Interweniowałem to otrzymałem wiadomość ,że będę miał szybko bo wyśle z Estonii. Cały czas ściemniał ,że jest w drodze wysyłka . W końcu zaczął znów ściemniać ,ze są jakieś problemy z celnym który zwrócił mu telefony co jest oczywiście KŁAMSTWEM. Ten sklep w ciągu miesiąca dostał 200 negatywów !!!
lexio
AKTYWNY
 
Posty: 544
Dołączył(a): czwartek, 26 września 2013, 15:48
Pochwały: 22

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez wojt3xx » niedziela, 13 grudnia 2015, 14:25

Ocena: negatywna
Nazwa sprzedawcy: Century Tech
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/1186519
Zakupiony Towar/wartość: Doogee F5
Opis transakcji: ODRADZAM sprzedawcę. Kupiłem telefon na promocji 11.11, po tygodniu sprzedawca dał błędny tracking. Kilka dni temu napisałem do niego że nie mogę śledzić przesyłki, odpisał o problemach logistycznych i że nie ma na stanie już Doogee F5. Kazał otworzyć spór. Pieniądze już dostałem ale szkoda czasu na tego sprzedawcę.
wojt3xx
 
Posty: 32
Dołączył(a): niedziela, 30 marca 2014, 16:08
Pochwały: 2

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez mayster » niedziela, 13 grudnia 2015, 16:27

Ocena: negatywna
Nazwa sprzedawcy: Everbuying
Link do sklepu: http://www.everbuying.net
Zakupiony Towar/wartość: Dekoracje na Halloween / 7.66$
Opis transakcji:
We wrzesniu zrobilem zakupy na Halloween. Tego samego tez dnia dokonalem zaplaty. Do dzisiejszego dnia nie otrzymalem zakupionego towaru. Gdy zaloguje sie na swoje konto w statusie caly czas widnieje "Processing". Pisalem juz do nich dwa razy. Za kazdym razem zero reakcji, zero odzewu. Totalnie olewaja klienta. Nie polecam sklepu.
mayster
 
Posty: 9
Dołączył(a): piątek, 26 lipca 2013, 23:00
Lokalizacja: EU

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama
cron