• Reklama

Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + sklepy

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Biała i czarna lista sprzedawców - Aliexpress + sklepy

Postprzez weteran » niedziela, 29 marca 2015, 12:37

Ocena: negatywna
Nazwa sprzdawcy: Ximox Technology Ltd.
Link do sklepu: http://www.xiaomiforsale.com/
Zakupiony Towar/wartość: Xiaomi Redmi Note 4G/ 702 zł
Opis transakcji: Zakupiony telefon doszedł używany mimo, że zapłaciłem za nowy! Folia na ekranie była wcześniej odklejona, brak folii na aparacie, rozdarta folia na kabel usb, rozdarty wewnętrzy karton, zdarty kod do sprawdzenia autentyczności, pomiętolona instrukcja. Niestety nie polecam i już więcej nic tam nie kupię. Dopiero po otrzymaniu używki przeczytałem na forum miuipolska i telchina, że nie tylko ja zostałem tak potraktowany, a praktyki z wysyłaniem używanego towaru są bardzo częste. Jak ktoś chce kupić nówkę, nieużywaną to stanowczo nie polecam.
weteran
 
Posty: 2
Dołączył(a): sobota, 28 marca 2015, 23:51

Reklama

Re: Biała i czarna lista sprzedawców - Aliexpress + sklepy

Postprzez Geralt » czwartek, 2 kwietnia 2015, 15:40

Ocena:negatywna
Nazwa sprzedawcy: Heart Health Care
Link do sklepu: Heart Health Care
Zakupiony Towar/wartość: Jawbone UP2/26.90$
Opis transakcji: transakacja początkowo przebiegała bezproblemowo. Towar został wysłany kilka dni po zakupie pocztą singapurską. W tackingu pojawił się status nadania oraz wysyłki za granicę i do tego momentu wszystko było ok. Gdy jednak po półtora miesiąca nie dostałem paczki kontaktowałem się ze sprzedającym, aby dowiedział się co się dzieje i czego nie otrzymałem jeszcze przesyłki. W odpowiedzi został przez niego wydłużony termin dostawy o tydzień. Po kilku dniach skontaktowałem się ze sprzedającym ponownie, ponieważ nie było żadnych nowych informacji o przesyłce. W mailu zwrotnym umył on ręce od odpowiedzialności za przesyłkę, ponieważ wysłał ją za pośrednictwem firmy cianiao. W tym momencie otworzyłem spór, który ciągnął się przez kolejne 2 tygodnie i dopiero dzięki zespołowi mediacyjnemu przyznano mi w tym tygodniu full refund na , który obecnie czekam. Cały proces trwał od zamówienia 19 stycznia do 30 marca plus oczekiwanie na księgowanie zwrotu na konto.

Ocena: negatywna
Nazwa sprzedawcy: SINO ETREASURE Co., Ltd
Link do sklepu: SINO ETREASURE Co., Ltd
Zakupiony Towar/wartość: Xiaomi Mi Band/19.94 Euro
Opis transakcji: Początkowo transakcja z tym sprzedającym przebiega wzorowo. Po 2 dniach od złożenia zamówienia otrzymałem numer przesyłki. Przez kolejne półtorej tygodnia jednak nic się nie działo, a przesyłka nie była widoczna w trackingu. Kontakt ze sprzedającym niemal zerowy. Po rozmowie z obsługą aliexpress doradzono mi by otworzyć spór. Dwa dni od rozpoczęcia sporu sprzedający zaakceptował jego warunki - full refund - i również oczekiwanie z mojej strony na księgowanie należności na koncie.

Ocena: neutralna
Nazwa sprzedawcy: SunBuy (HK) Co.,Ltd
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/512644
Zakupiony Towar/wartość. portfel damski/8.54$
Opis transakcji: Zamówienie zostało złożone 26 stycznia i wedle zapewnień sprzedającego powinno być zrealizowanie od 1-4 dni roboczych. W ciągu miesiąca czasu od złożenia zamówienia i wysłania kilku wiadomości przesyłka nie została nadana. Sprzedający tłumaczył się świętami. Finalnie przesyłka została nadana 27 lutego i dotarła do mnie 9 marca. Portfel, który miał być prezentem dla narzeczonej na walentynki stał się spóźnionym prezentem na dzień kobiet. Jedyne co mnie satysfakcjonuje to to, że portfel jest solidnie wykonany z dość dobrej jakości materiałów i mam nadzieję, że posłuży dłużej niż poprzednik (służył jedynie rok) kupiony w stradivariusie za niemal 3 razy wyższą kwotę.
Geralt
 
Posty: 76
Dołączył(a): wtorek, 23 kwietnia 2013, 11:21
Lokalizacja: Jarosław

Re: Biała i czarna lista sprzedawców - Aliexpress + sklepy

Postprzez adamson » niedziela, 5 kwietnia 2015, 20:59

Ocena negatywna: E-TOP Tablet & Mobile
Telefon (Jiayu F1) wysłany na gwarancję we wrześniu do tej pory nie odesłany. Zdecydowanie nie polecam.
Link do sklepu : http://www.aliexpress.com/store/315565
Avatar użytkownika
adamson
AKTYWNY
 
Posty: 310
Dołączył(a): sobota, 11 stycznia 2014, 12:56
Pochwały: 10

Re: Biała i czarna lista sprzedawców - Aliexpress + sklepy

Postprzez Jacke55 » środa, 8 kwietnia 2015, 12:32

Ocena: negatywna
Nazwa sprzedawcy: Shenzhen Hao Han Ying Guang Technology Co., Ltd.
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/905868
Zakupiony Towar/wartość: 160$
Opis transakcji: Sprzedają telefony których nie mają na stanie, dają oszukane numery trackingowe, kupiłem telefon za 160$ , wysłali go i dali numer trackingowy, po 4 dniach napisali ,że go jednak nie mają i gadali ,że przecież każdy kupujący przed wpłatą powinien łaskawie pytać się czy mają in stock, potem wciskali mi telefon co wszędzie kosztuje 150$ ,a u nich 168$ i pisali ,że to super promocja dla mnie i ,żebym dopłacił im 5$ to mi wyślą ten za 168$, gdy go nie chciałem obiecali kupony ale dla następnej transakcji w przyszłości ( już widzę jak by je dali ), kiedyś też już u nich kupowałem telefon to też nie mieli na stanie ale wtedy napisali zaraz po zakupie jak jeszcze nie zapłaciłem.
Avatar użytkownika
Jacke55
AKTYWNY
 
Posty: 453
Dołączył(a): środa, 25 września 2013, 14:26
Pochwały: 21

Re: Biała i czarna lista sprzedawców - Aliexpress + sklepy

Postprzez sloniacz » piątek, 24 kwietnia 2015, 23:20

Ocena: pozytywna
Sklep: http://www.1949deal.com
Zakup: Meizu M1 Note 16GB 199USD
Przesyłka dotarła po 12 dniach. Z telefonu jestem bardzo zadowolony (do ładowarki załączono przejściówkę)
przewinęły się: Lumia 625, Motorola Moto E, Samsung Galaxy Note, Motorola Moto G, LG L90, Meizu M1 Note a teraz Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
sloniacz
AKTYWNY
 
Posty: 222
Dołączył(a): wtorek, 31 marca 2015, 15:34
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 3

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez robsonk » sobota, 30 maja 2015, 07:47

Ocena: negatywna
Nazwa sprzdawcy: Shenzhen Ele Technology Limited
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/601953
Zakupiony Towar/wartość: Jiayu g4s 190$
Opis transakcji: Nie polecam sklepu Shenzhen Ele Technology Limited http://www.aliexpress.com/store/601953 .Kupiłem u nich Jiayu g4s po 11 miesiącach uszkodzeniu uległ wyświetlacz, nie respektują gwarancji. Odpisali że mam kupić na własny koszt.
robsonk
 
Posty: 3
Dołączył(a): czwartek, 21 lutego 2013, 00:25
Lokalizacja: Police

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez piechucki » sobota, 30 maja 2015, 13:00

Ocena: negatywna
Nazwa sprzedawcy: Shenzhen TedLee CoLtd
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/813114
Zakupiony towar: 5 in 1 Mini USB 3G WIFI router Wireless wifi repeater Router Hotspot +1800mAh Power bank
Opis transakcji: Przysłany router zamiast 5 funkcji miał dwie działające. Prośby o przesłanie instrukcji i/wskazówek jak to uruchomić bez odpowiedzi. W ramach sporu udało mi się uzyskać zwrot 7 $. Sprzedający wybłagał pozytywną opinię (moja naiwność - przestroga dla innych), po czym sam zrewanżował się negatywem. NIE POLECAM :(
piechucki
AKTYWNY
 
Posty: 210
Dołączył(a): niedziela, 18 maja 2014, 08:40
Pochwały: 13

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez fake4r » środa, 17 czerwca 2015, 13:48

Ocena: negatywna
Nazwa sprzedawcy: Ugood - Chinese brand mobile Supplier
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/100919
Zakupiony towar: Xiaomi 1S
Opis transakcji: Nie polecam. Zamówiłem Xiaomi 1S jako że sprzedawca jest pewny i kiedyś dawno temu kupiłem u niego kilka telefonów. Po pierwsze nie odpowiedział na moje pytanie ile potrwa wysyłka. Po 8 dniach dostałem informację że została im ostatnia sztuka i nie mogą mi jej wysłać bo jest zepsuta i żebym wybrał sobie inny model. Zaproponowałem Redmi 2 w tej samej cenie co 1S ale się nie zgodzili. Na dodatek nie chcą zrobić zwrotu gdy klikam cancel order i wybieram powód out of stock, anulują i piszą żeby wybrać inny powód. Nie mogę polecić tego sklepu, a szkoda.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5620
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 189

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez blue_voyager » czwartek, 18 czerwca 2015, 16:39

Panowie, przypominam ten wątek. Ostatnio na forum nie ma dnia żeby nie pojawiło się kilkanaście postów o problemach z różnymi sklepami i transakcjami z nimi zawartymi, a tu ledwie kilkanaście wpisów. Dodawajcie swoje opinie i dotyczy to również sklepów obecnych na forum, bo okazuje się, że to z nimi jest w tej chwili sporo problemów.
Przypominam o stosowaniu szablonów i pisaniu o zamkniętych transakcjach (czyli także takich, które nie doszły do skutku).
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5620
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 205
Ostrzeżenia: -1

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez wujstefan » poniedziałek, 29 czerwca 2015, 12:29

Ocena: pozytywna
Nazwa sprzdawcy: Ximox Technology Ltd.
Link do sklepu: http://www.xiaomiforsale.com/
Zakupiony Towar/wartość: Xiaomi RedMi 2 (1GB) + akcesoria / ~600 zł
Opis transakcji: Paczka pobraniowa dotarła szybko (4 dni robocze, a właściwie to 3 bo zamawiane wieczorem, więc się nie liczy), bez problemów. Dobrze zabezpieczona, telefon zafoliowany, pudełko całe. Jestem zadowolony (syn także) i chcę zamówić taki sam zestaw dla drugiego syna, tylko że na razie telefon jest niedostępny.
wujstefan
 
Posty: 33
Dołączył(a): środa, 4 kwietnia 2012, 12:12
Lokalizacja: Gliwice, Poland
Pochwały: 1

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez kakam55 » poniedziałek, 29 czerwca 2015, 15:56

Ocena: pozytywna
Nazwa sprzdawcy: Shenzhen Top-One Trading Co., Ltd.
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/342812
Zakupiony Towar/wartość: Jiayu S3/205$
Opis transakcji:Singapore Post ,14 dni z Vat ,Szybko, sprawnie ,kontakt super ; Wgrany sklep Play
i9100/letv x501/NO.1_M2
Avatar użytkownika
kakam55
 
Posty: 51
Dołączył(a): środa, 15 października 2014, 21:27
Pochwały: 2

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez garibaldi » piątek, 3 lipca 2015, 18:19

Ocena: negatywna
Nazwa sprzdawcy: ET Eternal Team
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/103919

Kupiłem u niego Elephone G4, niesprawny odesłałem na gwarancji - ustalone ze sklepem.
Następnie wielokrotne monity o przysłanie naprawionego - żadnego efektu.
Jestem w plecy 80 USD, a sklep to oszuści.
Nie polecam
garibaldi
 
Posty: 19
Dołączył(a): czwartek, 19 września 2013, 19:34

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama