• Reklama

[STAR] B92M Bateria / Zamiennik ?

i9220 (N9000), A2000, X18i, X 10 GPS TV, A5000, A7272,

[STAR] B92M Bateria / Zamiennik ?

Postprzez maniekdud » wtorek, 21 maja 2013, 09:03

Witam

Nigdzie w Polsce nie mogę znaleźć baterii do Star B92M może znacie jakieś sklepy w PL gdzie można ją kupić ?

Choć z racji że to chiński sprzęt przypuszczam że odpowiednik baterii może być w markowych telefonach jeśli znacie telefon z którego pasuje bateria do Star B92M bardzo bym prosił o Pomoc :)

Dodatkowo zapytam ile wam trzyma bateria w czasie normalnego używania i pod obciążeniem ( granie wifi itp )

pozdrawiam :-P
maniekdud
 
Posty: 7
Dołączył(a): wtorek, 21 maja 2013, 08:46
Lokalizacja: Śląsk

Reklama

Postprzez mlb » wtorek, 21 maja 2013, 10:38

A Star B92M to jest klon S3 ? Jesli tak, to ja mam klona 1:1 z bateria 2100. Przy normalnym uzywaniu , lataniu po necie , pare gierek trzyma 1.5 dnia . Jak tylko dzwonie , bez grania , bez serfowania , wylaczone wifi to trzyma 3.5 dnia .
mlb
AKTYWNY
 
Posty: 521
Dołączył(a): wtorek, 16 kwietnia 2013, 13:29
Pochwały: 2

Postprzez maniekdud » wtorek, 21 maja 2013, 21:11

a mógłbyś podać wymiary tej baterii ?

Wysokość długość i szerokość ? :mrgreen:
maniekdud
 
Posty: 7
Dołączył(a): wtorek, 21 maja 2013, 08:46
Lokalizacja: Śląsk

Postprzez mlb » wtorek, 21 maja 2013, 23:13

Ok, ale juz jutro . Ja dostalem 2szt w komplecie i widze, ze druga mi nie bedzie potrzebna , bo ta jest wystarczajaco dobra ...ale nie odsprzedaje drugiej 8-)
mlb
AKTYWNY
 
Posty: 521
Dołączył(a): wtorek, 16 kwietnia 2013, 13:29
Pochwały: 2

Re: B92M Bateria / Zamiennik ?

Postprzez Haseo1.3 » środa, 22 maja 2013, 11:11

maniekdud napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Znaczy side padala. Czy szybko sie rozladowuje ?Probowales jakis twekow ?
Avatar użytkownika
Haseo1.3
 
Posty: 40
Dołączył(a): sobota, 11 maja 2013, 18:55
Lokalizacja: Mazowieckie
Pochwały: 1

Postprzez maniekdud » środa, 22 maja 2013, 23:08

sprawa nie wygląda zbyt wesoło jak by można przypuszczać więcej na elektrodzie w moim temacie

:!: [hide] http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... highlight=[/hide] :!:
Ostatnio edytowano środa, 22 maja 2013, 23:22 przez maniekdud, łącznie edytowano 1 raz
maniekdud
 
Posty: 7
Dołączył(a): wtorek, 21 maja 2013, 08:46
Lokalizacja: Śląsk

Postprzez mlb » środa, 22 maja 2013, 23:43

maniekdud, obiecalem podac wymiary baterii 2100 z klona 1:1 S3

Szerokosc - 50mm
Wysokosc - 62,5 mm
Grubosc - 4,5 mm
mlb
AKTYWNY
 
Posty: 521
Dołączył(a): wtorek, 16 kwietnia 2013, 13:29
Pochwały: 2

Postprzez Haseo1.3 » czwartek, 23 maja 2013, 09:01

Próbowałeś go naładować tylko przez usb z Pc ? Kiedyś pisałem z goście z fabryki to powiedział mi że problem w żywotności baterii jest spowodowany problem z napięci z sieci w China i u nas. Ładowanie przez usb z pc potrwa dłużej ale będzie na pewno działać około 1 dnia przy średniej pracy. Już się z taki problem spotkałem. Za instaluj sobie Battery Doctore i Android Tuner zrób parę twków. i myślę że będzie lepiej. To sprawa z tym szybki rozładowywanie to stała bolączka chinskich słuchawek.Nie każda mark to ma ale ....
Avatar użytkownika
Haseo1.3
 
Posty: 40
Dołączył(a): sobota, 11 maja 2013, 18:55
Lokalizacja: Mazowieckie
Pochwały: 1

Postprzez maniekdud » czwartek, 23 maja 2013, 11:59

niestety ale ja pisałem na elektrodzie problem leży w sprzęcie nawet przy wyłączonym telefonie baterię rozładowuje do 0 po paru godz. Jest zwarcie w układzie Airoha AP6632 należało by go wymienić ale nigdzie w PL nie mogę go spotkać nawet na necie nigdzie go nie ma wyczytałem że zamiennik to RF3232 ale w PL też nie można go dostać może pomożecie ktoś natrafił gdzieś w sieci gdzie można dostać taki układ ?
maniekdud
 
Posty: 7
Dołączył(a): wtorek, 21 maja 2013, 08:46
Lokalizacja: Śląsk

Postprzez Haseo1.3 » piątek, 24 maja 2013, 08:02

maniekdud napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Mogę ci spróbować to załatwić ale muszę wiedzieć czy na pewno to chcesz bo szkoda mi mojego czasu. Mam znajomego , który ma wtyki w fabrykach Chiński i może uda mu się to załatwić. Zrób mi dokładne foto układ i udostępnij na jakiś hostcie :). Ma nadzieję ze jesteś świadomy że ten układ jest lutowany metodą BGA. Czy musisz mieć kulki i sitko żeby go na nowo przylutować myślę że sam lutownic na HOT AIR to może być za mało. Ale ja też bym próbował :).
Avatar użytkownika
Haseo1.3
 
Posty: 40
Dołączył(a): sobota, 11 maja 2013, 18:55
Lokalizacja: Mazowieckie
Pochwały: 1

Postprzez maniekdud » piątek, 24 maja 2013, 11:07

Haseo1.3,

wielkie dzięki za zainteresowanie tematem w obecnej chwili znalazłem RF3232 za 55zł z wysyłką od chińczyka.
Jak byś miał pewną i w 100% wiarygodną osobę która towar dostarczy w podobnej cenie wziął bym od Ciebie

Obecnie wylutowałem scalaka ( na zdjęciach wydaje się duży ale jego rozmiar to 6mm x 5mm :mrgreen: ) i telefon działa idealnie poza zasięgiem GSM którego oczywiście BRAK !

W przypadku tego scalaka stawianie kulek jest zbędne wystarczy zwykle naniesienie cyny pinów jest zaledwie 22 + dwie duże masy flux i nie powinno być problemów z montażem :)

Poniżej całe fotograficzne udokumentowanie :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
maniekdud
 
Posty: 7
Dołączył(a): wtorek, 21 maja 2013, 08:46
Lokalizacja: Śląsk

Postprzez Haseo1.3 » piątek, 24 maja 2013, 23:52

Jutro wieczorem będę widział czy mi to załatwi

[ Dodano: 2013-05-26, 21:35 ]
Wysłałem zapytanie ale nie dostałem jeszcze odpowiedzi , mysle ze na dniach mi odpowie co i jak z tym układem. Pozdrawiam Kacper
Avatar użytkownika
Haseo1.3
 
Posty: 40
Dołączył(a): sobota, 11 maja 2013, 18:55
Lokalizacja: Mazowieckie
Pochwały: 1

Następna strona

Powrót do STAR



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama