• Reklama

Asus Zenfone 5 (T00J) - Co wgrać?

Asus Zenfone 5 (T00J) - Co wgrać?

Postprzez DarsonCule » 12 sty 2015, o 17:52

Witam. Ostatnio zakupiłem dwa telefony ASUS Zenfone 5. Wersja T00J na procesorze Intel Atom Z2560 (dwurdzeniowy 1.6)
System który dostałem w nich oryginalnie jest niedopracowany ponieważ jest wiele elementów niespolszczonych oraz przy każdym otworzeniu galerii wyskakuje komunikat galeria tries to use network" i dwie opcje do wyboru: "allow" oraz "deny". Jest też kratka którą mogę zaznaczyć: "don't show next time". Problem tkwi w tym, że nie ważne czy zaznaczę tę kratkę oraz którą opcję wybiorę komunikat ciągle wyskakuje przy każdym uruchomieniu galerii.
Proszę o rady jak doprowadzić telefon do normalnego stanu w którym nie będzie żadnych uciążliwych zagadek lingwistycznych oraz innych denerwujących komunikatów które są dość natarczywe.
DarsonCule
 
Posty: 19
Dołączył(a): 4 gru 2014, o 12:41
Telefon:: Xiaomi Red Rice

Reklama

Re: Asus Zenfone 5 (T00J) - Co wgrać?

Postprzez Lector » 12 sty 2015, o 18:06

Obrazek
Avatar użytkownika
Lector
 
Posty: 192
Dołączył(a): 27 wrz 2013, o 19:44
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 2
Telefon:: Xiaomi Mi4 LTE
ROM: MIUIPolska

Re: Asus Zenfone 5 (T00J) - Co wgrać?

Postprzez DarsonCule » 12 sty 2015, o 18:13

Bez ryzyka? będzie na 100% ok?
DarsonCule
 
Posty: 19
Dołączył(a): 4 gru 2014, o 12:41
Telefon:: Xiaomi Red Rice

Re: Asus Zenfone 5 (T00J) - Co wgrać?

Postprzez Lector » 12 sty 2015, o 18:39

Skoro pobierasz odpowiedni firmware to co może być nie tak, no chyba ze bateria padnie przy aktualizacji.
Poczytaj wątki o aktualizacji.
Ja tak zrobiłem z żony Zenfonem 4 i jest git.

Aktualnie romów już się nie rozpakowuje tylko wgrywasz na pamięć telefonu (nie kartę SD).

Ale niech dla potwierdzenia napiszą inni mądrzy z forum.
Obrazek
Avatar użytkownika
Lector
 
Posty: 192
Dołączył(a): 27 wrz 2013, o 19:44
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 2
Telefon:: Xiaomi Mi4 LTE
ROM: MIUIPolska

Re: Asus Zenfone 5 (T00J) - Co wgrać?

Postprzez ddr » 12 sty 2015, o 18:58

Update zawiera soft do T00F i T00J.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: Asus Zenfone 5 (T00J) - Co wgrać?

Postprzez DarsonCule » 13 sty 2015, o 00:01

DarsonCule
 
Posty: 19
Dołączył(a): 4 gru 2014, o 12:41
Telefon:: Xiaomi Red Rice

Re: Asus Zenfone 5 (T00J) - Co wgrać?

Postprzez ddr » 13 sty 2015, o 00:30

Wpierw zmień sku na WW :P.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: Asus Zenfone 5 (T00J) - Co wgrać?

Postprzez DarsonCule » 13 sty 2015, o 00:35

było zmieniane :(
DarsonCule
 
Posty: 19
Dołączył(a): 4 gru 2014, o 12:41
Telefon:: Xiaomi Red Rice

Re: Asus Zenfone 5 (T00J) - Co wgrać?

Postprzez Yannick » 13 sty 2015, o 00:49

Grzebałeś coś w sofcie? Ja mam T500J i oryginalny soft był dobrze spolszczony, a aktualizacje się zrobiły "same" bez żadnych problemów.
Yannick
 
Posty: 17
Dołączył(a): 17 lis 2014, o 04:19
Pochwały: 3
Telefon:: Asus

Re: Asus Zenfone 5 (T00J) - Co wgrać?

Postprzez ddr » 13 sty 2015, o 00:53

T500J? Nie ma takiego. Ja niestety dostałem z CHN sku. Może są łatwiejsze i szybsze sposoby, ale ja poleciałem po bandzie i kolejno wgrałem recovery od 1.15 WW, potem soft 1.15, potem ten przed kitkatem, potem pierwszy kitkat i na końcu najnowszy update. Wsio śmiga elegancko.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: Asus Zenfone 5 (T00J) - Co wgrać?

Postprzez Yannick » 13 sty 2015, o 11:41

ddr napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mój bład, powinno być T00J.
Yannick
 
Posty: 17
Dołączył(a): 17 lis 2014, o 04:19
Pochwały: 3
Telefon:: Asus


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama