• Reklama

[android] Arc S czy chinski dobry smartfon?

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

[android] Arc S czy chinski dobry smartfon?

Postprzez fori123 » 17 sty 2013, o 17:06

[hide]http://allegro.pl/note2-2x1-0cpu-512mb-4gb-menu-pl-od-firmy-i2936653956.html [/hide] to jest chiński tel z parametrów wynika że ma lepszy procesor i wogóle
Więc co jest lepsze arc s czy ten chiński tel?

[hide]
http://allegro.pl/note-2-n7100-dualcore ... 53272.html[/hide] i tu jeszcze jeden ale ten jest już droższy :D co polecicie z tych trzech?
Ostatnio edytowano 17 sty 2013, o 23:12 przez fori123, łącznie edytowano 1 raz
fori123
 
Posty: 11
Dołączył(a): 14 sie 2012, o 17:54
Lokalizacja: Ostrowiec

Reklama

Postprzez LukC » 17 sty 2013, o 18:38

Oczywiście, że chińskie telefony są trochę lepsze sprzętowo (dual core, dual sim). Najlepiej bezpośrednio jedna z Aliexpress je zamówić, bo po co przepłacać. Poza tym jak widzę coś takiego:

"MTK MT6577 Qualcom 1-1,2GHz "

to się przewracam ze śmiechu :lol:

Swoją drogą są też lepsze modele, więc opłaca się trochę pogrzebać ana ali ;-)
Avatar użytkownika
LukC
AKTYWNY
 
Posty: 716
Dołączył(a): 22 lis 2011, o 11:51
Lokalizacja: Underworld
Pochwały: 10

Postprzez fori123 » 17 sty 2013, o 19:34

Tylko że ja mogę tylko z allegro.I potrzebuje dobrego tel z androidem i dużym ekranem minimum 4.7 cala. Może ktoś mógłby polecić lepszy tel niż te co podałem :mrgreen:
fori123
 
Posty: 11
Dołączył(a): 14 sie 2012, o 17:54
Lokalizacja: Ostrowiec

Postprzez bumbum » 18 sty 2013, o 11:11

Miałem w rękach Sonyericssona i powiem szczerze ze jakość wykonania pomimo ze to wiodąca firma, ustępuje jakosci wielu chinskim smartphonom. Tyle ze nie bierz żadnych Note 2, Star-ów, i innych klonów. Dołóż stówke i lepiej jakis newman, jiayu ,THL, ZOPO, UMI itp.
Klony typu Star, Dapeng itp. nie mają sensora pola magnetycznego i ciut słabe wyświetlacze.
Tego z drugiego linku co podałes miałem osobiście jakies dwa tygodnie. Jakość wykonania super, ale wyswietlacz miał słabe kąty widzenia, podatny na zarysowania i brak wspomnianego sensora. Reszta co prawda bardzo dobra, ale sprzedałem bo 5,5" trochę za wielki był.
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1096
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Postprzez bartazzz » 19 sty 2013, o 13:54

jeśli nie maja sensora pola magnetycznego to nie działa GPS?
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5193
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 89

Postprzez LukC » 19 sty 2013, o 15:03

bartazzz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


GPS działa, ale kompas, wykrywacz metalu itp. NIE ;-)
Avatar użytkownika
LukC
AKTYWNY
 
Posty: 716
Dołączył(a): 22 lis 2011, o 11:51
Lokalizacja: Underworld
Pochwały: 10


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama