• Reklama

AnTuTu Benchmark - czy pokazuje prawde ?

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

AnTuTu Benchmark - czy pokazuje prawde ?

Postprzez mlb » wtorek, 14 maja 2013, 19:51

Czy aplikacja AnTuTu Benchmark moze przeklamywac ? Nie chodzi mi o jakies male ilosci , ale wg mnie dosc spore ... i to na plus dla mnie .
Widzialem w necie wyniki dla Samsunga Galaxy S3 w granicach 11000-14000 , u mnie na klonie wyszlo ponad 16000 .

AnTuTu Benchmark v2.9
GT-I9300
SMDK4x12
CPU 1400MHz
mlb
AKTYWNY
 
Posty: 521
Dołączył(a): wtorek, 16 kwietnia 2013, 13:29
Pochwały: 2

Reklama

Postprzez Artxxpl » środa, 15 maja 2013, 16:03

Jest dość dokładny , ale patrz na wersje programu .
I pamiętaj że łączne punkty są za karte pamięci (im szybsza tym więcej pkt) , przepływ danych itp (tutaj czasami źle oceniany przy chińskich tele.) . Więc najlepiej testuj grafike procesor i pamięć - następnie porównuj . :-)
Artxxpl
 
Posty: 3
Dołączył(a): środa, 15 maja 2013, 15:58
Lokalizacja: NS

Postprzez mlb » środa, 15 maja 2013, 16:09

Zrobilem test wszytskiego, oddzielnie test procka , itd . Zawsze wychodzi jakis wysoki wynik . Nie to zebym sie martwil, bo wrecz przeciwnie . Chinczyk chyba musial ostro podkrecic bebechy , co raczej zle chyba wplynie na zywotnosc mojego telefonu .
Czekam na inne odpowiedzi, moze wypowiedza sie inni uzytkownicy klonow ;-)
mlb
AKTYWNY
 
Posty: 521
Dołączył(a): wtorek, 16 kwietnia 2013, 13:29
Pochwały: 2

Postprzez kombajnik » środa, 15 maja 2013, 16:27

To moze sprawdz taktowania procesora?

1400mhz ma fabrycznie? czy aktualnie? Jezeli fabrycznei to moze wczesniej chinczyk bawil sie w jakis overclocking i zapomnial przywrocic ustawien do fabrycznych
kombajnik
AKTYWNY
 
Posty: 680
Dołączył(a): niedziela, 14 kwietnia 2013, 18:46
Pochwały: 13

Postprzez mlb » środa, 15 maja 2013, 17:24

A jak sprawdzic to taktowanie procesora ? Narazie mam ta aplikacje Antutu , ktora byla juz wgrana . Wczoraj sciagnalem inna z Google Play, aby zweryfikowac wyniki, wyszly takie same .

Nie chce narazie grzebac w ustawieniach , nie bede sie bawic w Rootowanie itd , bo na chwile obecna odpowiadaja i wystarczaja mi te ustawienia jakie mam .
mlb
AKTYWNY
 
Posty: 521
Dołączył(a): wtorek, 16 kwietnia 2013, 13:29
Pochwały: 2


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama