• Reklama

Android Note II i7100

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

Android Note II i7100

Postprzez Xyjon » środa, 30 stycznia 2013, 13:39

Witam

Zakupiłem telefon [hide]Android Note II[/hide] gdzie próbowałem zrobić roota metodą znalezioną na xda z podmianą pliku boot.img. Co zaskutkowało, że telefon się zablokował i teraz w ogóle się nie uruchamia. Telefon jest widziany w windowsie więc można go przeflashować, tylko nigdzie nie mogę znaleźć romu do tego modelu. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić?

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano środa, 30 stycznia 2013, 15:07 przez Xyjon, łącznie edytowano 1 raz
Xyjon
 
Posty: 5
Dołączył(a): wtorek, 29 stycznia 2013, 10:10
Lokalizacja: Gdańsk

Reklama

en.001phone.cn=

Postprzez east-import.pl » środa, 30 stycznia 2013, 14:23

Bo zanim cokolwiek wgrasz trzeba dowiedzieć się czy to do tego modelu. A co do rota jest lepsza aplikacja skuteczna i nie uwala. A teraz nie wiadomo dokładnie jaki masz model Jest 7100 kilka wersji i każdy ma inny rom
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): sobota, 22 grudnia 2012, 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez Xyjon » środa, 30 stycznia 2013, 15:06

Nie pocieszyłeś mnie :\
Znalazłem romy na ruskim i niemieckim forum do i7100 ale ich się nie da wgrać, w czasie zaczytywania wywala "brom error : s_dl_get_dram_setting_fail " Jak wychodzi zostało mi drogie lusterko albo paletka do pingponga ;]
Xyjon
 
Posty: 5
Dołączył(a): wtorek, 29 stycznia 2013, 10:10
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez east-import.pl » środa, 30 stycznia 2013, 15:10

Nie no aż tak zle pewnie nie jest Napisz dokładnie co to za model Pod bateriom powinny być dane Pewnie da się coś z tym zrobić
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): sobota, 22 grudnia 2012, 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez Xyjon » środa, 30 stycznia 2013, 15:15

Model: I7100
FCC ID: A3LGI7100
SSN: -7100GSMH
Rated : 3.8V
Numer CE 0168
Xyjon
 
Posty: 5
Dołączył(a): wtorek, 29 stycznia 2013, 10:10
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez east-import.pl » środa, 30 stycznia 2013, 15:22

Z tych danych nic nie wynika Jaki to dokładnie producent jaki model
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): sobota, 22 grudnia 2012, 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez Xyjon » środa, 30 stycznia 2013, 15:26

Na telefonie niema więcej informacji, sprawdzę czy coś więcej jest na opakowaniu ale to dopiero wieczorem. Pozdrawiam i dziękuje za chęć pomocy :]
Xyjon
 
Posty: 5
Dołączył(a): wtorek, 29 stycznia 2013, 10:10
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez east-import.pl » środa, 30 stycznia 2013, 15:36

A pamiętasz jakie były dane w informacjach o telefonie Co tam wyświetlało?
Wygląda na Feiteng lub tinji

Osobiście stawiał bym na ten drugi i pod niego trzeba szukać firmware
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): sobota, 22 grudnia 2012, 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez Xyjon » środa, 30 stycznia 2013, 19:43

Niestety na opakowaniu niema informacji o producencie.
Jedynie co pisze to Android Note II N7100 a na telefonie jest i7100.
Xyjon
 
Posty: 5
Dołączył(a): wtorek, 29 stycznia 2013, 10:10
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez piturin » czwartek, 14 lutego 2013, 20:35

Witam,
Kupilem podobny telefon
[hide]
http://www.aliexpress.com/store/product ... 68694.html
[/hide]
Feiteng-A7100 moj problem jest taki ze nie ma w menu j, polskiego.
Nie bardzo znam sie na telefonach prosze o informacje czy mozna w jakis sposob dograc polski?

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano czwartek, 1 stycznia 1970, 03:00 przez piturin, łącznie edytowano 3 razy
piturin
 
Posty: 3
Dołączył(a): środa, 13 lutego 2013, 21:56
Lokalizacja: polska

Postprzez east-import.pl » czwartek, 14 lutego 2013, 20:40

Brak wsparcia dla tego Procka Więc o firmware z PL Menu zapomnij Pozostaje Angielski. łatwy w obsłudze
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): sobota, 22 grudnia 2012, 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez nostik » poniedziałek, 15 kwietnia 2013, 16:31

Panowie a do tego da się rady wgrać PL menu?
[hide]
http://www.aliexpress.com/item/Best-pri ... 03911.html
[/hide]
jeśli tak to w jaki sposób... Pomóżcie...
Ostatnio edytowano poniedziałek, 15 kwietnia 2013, 21:28 przez nostik, łącznie edytowano 1 raz
nostik
 
Posty: 11
Dołączył(a): sobota, 9 lutego 2013, 21:08
Lokalizacja: Małopolska

Następna strona

Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama