• Reklama

[dualsim] Aero2 - wpisywanie kodu captcha co godzinę

Tematy dotyczące wszystkich telefonów, sieci, operatorów, bateri itp..

[dualsim] Aero2 - wpisywanie kodu captcha co godzinę

Postprzez xtrem007 » środa, 22 maja 2013, 22:05

Zdaje się, że posiadanie telefonu dual sim z kartą Aero 2 straci nieco swój sens i wygodę. Konieczność wprowadzania kodu captcha co godzinę spowoduje, że komunikatory skype, gg czy aplikacje do sprawdzania poczty lub pogody przestaną działać po godzinie i nie wznowią same pracy. Konieczne będzie odpalenie przeglądarki internetowej i ręczne wpisanie kodu. I tak co godzinę!

[hide]źródło telepolis.pl[/hide]
Ostatnio edytowano piątek, 24 maja 2013, 13:24 przez xtrem007, łącznie edytowano 1 raz
xtrem007
 
Posty: 4
Dołączył(a): środa, 15 maja 2013, 21:35
Lokalizacja: Katowice

Reklama

Postprzez Hardknox » środa, 22 maja 2013, 22:11

Spokojnie, to raczej nie przejdzie ze względu na to że łamałoby zapis w regulaminie który wskazuje na nie utrudnianie funkcjonowania np osobom niedowidzącym... wyobraź sobie wpisywanie captcha przez taką osobę, jest kilka innych zapisów które też łamałyby zasady wydania koncesji, także nic nie jest przesądzone
Hardknox
AKTYWNY
 
Posty: 283
Dołączył(a): piątek, 5 kwietnia 2013, 00:42
Lokalizacja: Mielec
Pochwały: 5

Postprzez Kobe8 » czwartek, 23 maja 2013, 00:05

lepiej niech nie kombinują bo jak im UOKiK pier*** karę za te głupie wymysły to się nie pozbierają ;-)
Avatar użytkownika
Kobe8
AKTYWNY
 
Posty: 511
Dołączył(a): wtorek, 30 kwietnia 2013, 09:26
Lokalizacja: Z NETA
Pochwały: 3

Postprzez czamarek4 » niedziela, 26 maja 2013, 14:26

sa programy np w programach do ściągania plików z rapida i innych uploadów gdzie taki kod występuje które ten kod potrafią odczytać.
Być moze ktoś napisze na andka coś podobnego w przypadku wprowadzxenia takiego zabezpieczenia przez aero
czamarek4
 
Posty: 84
Dołączył(a): niedziela, 26 maja 2013, 14:09
Lokalizacja: z chin
Pochwały: 2

Postprzez xtrem007 » niedziela, 26 maja 2013, 15:18

Z serwisem google recaptcha jeszcze sobie żaden program do rozpoznawania tekstu nie poradził :-( Poza tym taki program działający non-stop w tle zjadłby baterię w mgnieniu oka :!: Jeśli to wprowadzą to kicha na całej linii. Poczty już nasze telefoniki automatycznie nie sprawdzą :cry:
xtrem007
 
Posty: 4
Dołączył(a): środa, 15 maja 2013, 21:35
Lokalizacja: Katowice


Powrót do Dyskusje ogólne o telefonach



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama