• Reklama

Aero2 - telefony na których zostało potwierdzone działanie

Nowości i ciekawe propozycje z chińskiego rynku telefonów komórkowych

Postprzez notsure » czwartek, 30 maja 2013, 18:19

Już Ci pisałem kto testował swiatandroid.pl, nawet Ci zacytuje:

weronika pisze:
15 maja 2013 o 23:21
W Lenovo A820, podobnie z resztą, jak w ZTE V987 mamy do czynienia z Dual Standby. Obie karty są w trybie gotowości, jednak jednoczesne korzystanie z nich nie jest możliwe. Dla przykładu, połączenie przychodzące przerywa transmisję danych na drugiej karcie. Po jego zakończeniu połączeniem z Internetem jest wznawiane.

Jak nie widzisz różnicy pomiędzy tym co cytujesz czyli sytuacji, w której ktoś ROZMAWIA na jednym simie i dzwoni na drugi, a sytuacją z aero2, w której ktoś korzysta z DATA na jednym simie i dzwoni na drugi to chyba nie mamy o czym rozmawiać. Zacytowałem Ci też z forum dotyczącego v987, że można sobie zmieniać priorytety ROZMOWY i DATA aby przerywać korzystanie z internetu lub nie ale Ty dalej swoje - widocznie ruskie dużo piją i mają jakieś zwidy skoro widzą w opcjach coś czego nie ma :-P

EDIT po godzinie bo aero2 działa jak chce:

Dlatego Ci piszę, że to co napisałeś na poprzedniej stronie:

"AERO2 dziala doskonale ale w tym czasie nikt sie do nas nie dodzwoni na druga karte :( "

w kontekście powyższego brzmi MYLĄCO dla czytających tzn. wiem, że nie jest to DUAL SIM ACTIVE i nie można korzystać z neta i rozmawiać z drugiego sima jednocześnie, ale nie można pisać, że nikt się NIE dodzwoni. Bo to by oznaczało, że efekt byłby taki jakby druga karta nie była w ogóle zalogowana do sieci w czasie korzystania z DATA a z tego co pisze Pani Weronika można się dodzwonić na drugiego sima.
notsure
 
Posty: 17
Dołączył(a): poniedziałek, 27 maja 2013, 18:13
Lokalizacja: ziemia

Reklama

en.001phone.cn=

Postprzez bumbum » czwartek, 30 maja 2013, 18:59

to nie wina procka na 100%. Nigdy nie korzystałem z dwóch kart ale znajomy ma newmana n1 i jak korzysta z internetu na jednej karcie to z drugiej moze dbierac połaczenia.
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1078
Dołączył(a): środa, 17 października 2012, 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Postprzez bontek » czwartek, 30 maja 2013, 19:07

notsure napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


widze, ze Pani Weronika wie co pisze :)) widziales dzialanie? widziales chociazby filmik ?
NIC NIE WIDZIALES to NIE pisz ze ktos cos...udowodnij to bo nawet sam producent napisal innemu koledze z forum ze nie jest tak jak piszesz wiec po co wprowadzasz ludzi w blad?
Zaraz wrzuce specjalnie nakrecony dla Ciebie film z dzialajacym AERO i UDOWODNIE CI ze NIE DA SIE DODZWONIC na drugiego sima w ZTE w momencie gdy korzystam z pierwszej karty czyli AERO. Moze to Cie przekona bo widze ze wciskasz na sile informacje bo "ktos cos napisal"
Wlacz myslenie albo udowodnij to. Pozdorwienia (no offence)

P.S
Kurna..czytajac Ciebie to prawie jakbym ogladal jedyna sluszna TV czyli Tusk Vision Network...a noz uwierzy :)

[ Dodano: 2013-05-30, 18:56 ]
Prosze bardzo - specjalnie dla Ciebie to nakrecilem
:)

http://www.youtube.com/edit?video_id=6qLkvpll2vQ&ns=1
bontek
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): sobota, 23 marca 2013, 22:03
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 5

Postprzez notsure » czwartek, 30 maja 2013, 20:48

Po pierwsze możesz sobie darować osobiste wycieczki z tekstami typu włącz myślenie itd. Z myśleniem u mnie całkiem dobrze dziękuje za troskę.

Po drugie dziękuje za filmik szkoda, że nie działa (z chęcią zobaczyłbym sam telefon bo jakoś filmów z nim na necie niewiele).

Po trzecie nie wiem po co go nagrywasz skoro ja nigdzie nie napisałem, że Ci NIE WIERZĘ - napisałem tylko, że to co piszesz jest sprzeczne z tym co pisze 20 innych osób odnośnie możliwości dodzwonienia się na drugi sim w trakcie kiedy pierwszy korzysta z neta w telefonach z MTK6589 (mam na myśli samo dodzwonienia się a nie równoczesnej rozmowy i ściągania danych). I nie wiem czemu aby dać im wszystkim wiarę muszę mieć od każdego filmiki, zdjęcia itd.

Po czwarte skoro Ty twierdzisz, że w ZTE v967s "jest jak jest" i mimo tego, że chciałem Ci POMÓC nie da się tam NIC zmienić w opcjach aby jednak szło się dodzwonić na drugi sim w trakcie korzystania z aero2 to niech tak będzie. Może ten typ tak ma, w każdym bądź razie ja go nie mam więc sam tego nie sprawdzę.

Po piąte wciąż liczę na obiecane zdjęcia :mrgreen:
notsure
 
Posty: 17
Dołączył(a): poniedziałek, 27 maja 2013, 18:13
Lokalizacja: ziemia

Postprzez bontek » czwartek, 30 maja 2013, 20:59

dobra podaje jeszcze raz LINK:

http://www.youtube.com/watch?v=6qLkvpll2vQ

Na filmie widac JAK BYK, ze NIE IDZIE SIE DODZWONIC w momencie gdy korzystamy z Aero.
Nie wiem dlaczego ale po zakonczeniu testu i ponownym wlaczeniu telefonu udalo sie dodzwonic.
Internet na czas rozmowy z druga karta SIM zostal wstrzymany i mozna bylo rozmawiac z drugiej karty SIM.
Podczas prowadzonej rozmowy AERO NIE DZIALA i nie mozna nic przegladac/sciagac czyli tez troche lipa choc to jakis postep w stosunku do MTK657x gdzie nie szlo sie w ogole dodzwonic...

INACZEJ MA SIE SPRAWA GDY CHCEMY KORZYSTAC JEDNOCZESNIE Z POLACZEN GLOSOWYCH

Tutaj juz nie jest tak pieknie. Prowadzac polaczenie glosowe na jednej karcie SIM nie da sie dodzwonic niestety na druga karte SIM. Abonent poza zasiegiem. O ile (o dziwo) telefon z Aero w pierwszym slocie i karta do rozmow w drugim slocie jest w stanie zawiesic polaczenei internetowe w momencei rozmowy przychodzacej o tyle na dwoch kartch do polaczen glosowych ten myk nie dziala - uslyszymy ze jestesmy poza zasiegiem mimo ze to MTK6589.

Pozdrowienia
bontek
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): sobota, 23 marca 2013, 22:03
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 5

Postprzez notsure » czwartek, 30 maja 2013, 22:32

No to jednak się da, to dobrze :-) Bo jaki sens mieć dual sima, na jednym wejść na neta i automatycznie być całkowicie niedostępnym dla dzwoniących.. ŻADEN i tak dwa telefony trzeba nosić. W razie czego szukaj w MTK MobileUncleTools.

A żeby Cię już całkiem #&$^&$ :mrgreen: to podobno na MTK6577 też można było dodzwonić się na drugi sim kiedy w pierwszym działał net. Ale jak chcesz żebym Ci to udowadniał to nic z tego 8-) Pozdrawiam !
notsure
 
Posty: 17
Dołączył(a): poniedziałek, 27 maja 2013, 18:13
Lokalizacja: ziemia

Re: Aero2 - telefony na których zostało potwierdzone działan

Postprzez rost333 » środa, 7 sierpnia 2013, 00:22

ZTE V987 - Aero2 pięknie działa
rost333
 
Posty: 63
Dołączył(a): środa, 7 sierpnia 2013, 00:20
Pochwały: 3

Re: Aero2 - telefony na których zostało potwierdzone działan

Postprzez rryba » niedziela, 11 sierpnia 2013, 13:22

czy ktos moze potwierdzic dzialanie aero2 na tcl diol x s950 ? na jednym forum koles mowi ze smiga i dziala jak marzenie
neo n003 -> iocean x7s
rryba
AKTYWNY
 
Posty: 279
Dołączył(a): czwartek, 11 lipca 2013, 15:22
Pochwały: 6

Re: Aero2 - telefony na których zostało potwierdzone działan

Postprzez cakp » środa, 18 września 2013, 17:39

To juz się pogubiłem w tym przekrzykiwaniu. To wkoncu działają jednocześnie obie karty SIM na ZTE v967s?
cakp
 
Posty: 66
Dołączył(a): wtorek, 17 września 2013, 12:28
Pochwały: 1

Re: Aero2 - telefony na których zostało potwierdzone działan

Postprzez bartazzz » czwartek, 19 września 2013, 14:07

oczywiście że tak, w ustawieniach musi być ustawione call prefered to wtedy net rozłączy. Jak będzie data preferred to będzie sygnał zajętości
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5067
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Aero2 - telefony na których zostało potwierdzone działan

Postprzez fake4r » czwartek, 19 września 2013, 14:37

Tak dokładnie, mogłem wprowadzić w błąd gdyż miałem tą opcję odznaczoną i nie wiedziałem do czego służy.
Jeżeli jest zaznaczona to oczywiście dodzwoni się ktoś a transfer danych zostanie na ten czas przerwany.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5642
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Aero2 - telefony na których zostało potwierdzone działan

Postprzez maxim00 » niedziela, 20 kwietnia 2014, 16:26

witam wszystkich a ja polecam odświeżony UMI x 1 PRO dwie karty sim ale aktywne AREO 2 śmiga bez zażutu
tylo kamera 8Mp moim zdaniem winna być lepsza .modele wypuszczone w 2014 kwiecień- posiadają język polski
inne nie proszę się niesugerować że w rzucie ekranu są no i ta niska cena -polecam
maxim00
 
Posty: 19
Dołączył(a): wtorek, 21 stycznia 2014, 00:24

Poprzednia strona

Powrót do Nowości i warte uwagi telefony z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama