• Reklama

a806 widzi satelity nie łapie fixa

Na forum Lenovo znajdziesz informacje jak zmienić ROM, ROOT, uzyskasz pomoc, przeczytasz opinie o o Lenovo S650, Lenovo S660, Lenovo A850, Lenovo s820, Lenovo P760, Lenovo K900, Lenovo vibe X, K910

a806 widzi satelity nie łapie fixa

Postprzez filet89 » poniedziałek, 19 października 2015, 11:06

Witam , po zmianie romu w moim lenovo a806 nie łapie w ogóle fixa gps nawet jak godzine na dworze go wyszukuje. Po zmianie romu na stockowy nadal nic , aktualnie znów mam miui v7 gdyż doszedłem do wniosku że wersja romu nie ma znaczenia dla działania gpsu , co może być przyczyną ? W programie gps status widzi 12-13 satelit ale nie łączy z żadną, proszę o pomoc :(:(:(
filet89
 
Posty: 5
Dołączył(a): poniedziałek, 19 października 2015, 10:59

Reklama

Re: a806 widzi satelity nie łapie fixa

Postprzez fake4r » poniedziałek, 19 października 2015, 11:07

Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5619
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 189

Re: a806 widzi satelity nie łapie fixa

Postprzez filet89 » poniedziałek, 19 października 2015, 11:13

siemanko , już ściągam uruchamiam i wystawiam za okno , zaraz napisze czy coś drgnęło :P
filet89
 
Posty: 5
Dołączył(a): poniedziałek, 19 października 2015, 10:59

Re: a806 widzi satelity nie łapie fixa

Postprzez filet89 » poniedziałek, 19 października 2015, 11:25

10 min za oknem i ani jednej satelitki nie złapał a widzi 12/13 :/
filet89
 
Posty: 5
Dołączył(a): poniedziałek, 19 października 2015, 10:59

Re: a806 widzi satelity nie łapie fixa

Postprzez fake4r » poniedziałek, 19 października 2015, 11:46

Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5619
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 189

Re: a806 widzi satelity nie łapie fixa

Postprzez filet89 » poniedziałek, 19 października 2015, 11:57

jak włączam tą aplikacje to po uruchomieniu i kliknięciu download epo files wyskakuje mi powiadomienie że mam przez mtk engineering mode (mtk) coś tam pozmieniać ale jak wchodzę przez mobile uncle tools na enginering mode a następnie mam do wyboru engineering mode (android) i (mtk) wybieram mtk i wraca mi do pierwszego menu, po reinstalacji to samo, na aplikacji mtk engineering mode (skróconej) również nie moge dostać sie do engineering mode mtk pisze "cannot find EngineeringMode App"

z tego co widzę to żadna apka nie daje rady z moim problemem bo mam ich już kilka na tel, miałem problem z numerem imei, podmieniałem plik z numerem imei w folderze nvram, może tam coś jest nie tak ? może wiesz jakie system potrzebuje informacje o tel aby połączyć z gps ? imei, serial, baseband ? już nie wiem o co biega:P te chińskie telefony naprawde sporo nerwów potrafią zapsuć i czasu zmarnować, już troche sie napracowałem przy odzyskaniu numeru imei po zmianie romu a teraz znów niespodzianka z gps :/
Ostatnio edytowano poniedziałek, 19 października 2015, 12:04 przez filet89, łącznie edytowano 1 raz
filet89
 
Posty: 5
Dołączył(a): poniedziałek, 19 października 2015, 10:59

Re: a806 widzi satelity nie łapie fixa

Postprzez fake4r » poniedziałek, 19 października 2015, 12:00

A masz roota?
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5619
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 189

Re: a806 widzi satelity nie łapie fixa

Postprzez filet89 » poniedziałek, 19 października 2015, 12:33

tak oczywiście mam roota :/ jeśli widzi satelity to gps działa tylko dlaczego nie łączy :/
filet89
 
Posty: 5
Dołączył(a): poniedziałek, 19 października 2015, 10:59

Re: a806 widzi satelity nie łapie fixa

Postprzez dawcior-al » poniedziałek, 2 listopada 2015, 13:06

W ustawieniach masz zezwolone, na używanie GPS? Co oznacza widzi satelity, czyli pokazuje numerki i szare paski , czy są kolorowe?
Avatar użytkownika
dawcior-al
 
Posty: 58
Dołączył(a): poniedziałek, 29 lipca 2013, 12:14
Lokalizacja: Warszawa


Powrót do Lenovo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama