• Reklama

[android] A7100 - problem

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

[android] A7100 - problem

Postprzez marcin2507 » 3 lut 2013, o 03:29

Witam

Od kilku dni jestem posiadaczem tego telefonu[hide]
http://www.aliexpress.com/item/F88-MTK6 ... 65590.html
[/hide]
używałem go zaledwie jeden dzień po czym w nocy się (chyba) rozładował i teraz jak już się włączy .... trwa to czasami bardzo długo, muli go i nie widzi kart sim

Możliwe że jest to wina softu
Zna ktoś jakiś sposób żeby postawić go na nogi??

A najlepiej jakiś serwis
Ostatnio edytowano 3 lut 2013, o 14:15 przez marcin2507, łącznie edytowano 1 raz
marcin2507
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2 lut 2013, o 02:20
Lokalizacja: b-Z

Reklama

Postprzez bumbum » 3 lut 2013, o 13:51

zrób hard reset, jesli nie pomoze to serwis,no chyba ze poradzisz sobie z fleshowaniem i znalezieniem odpowiedniego softu. System sie posypał po zaniku napięcia. Nieraz tak się zdarza, aczkolwiek rzadko.
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1186
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Postprzez east-import.pl » 3 lut 2013, o 15:43

Pewnie coś pousuwałeś i po restarcie już nie wrócił do normy. Pozostaje wgranie firmware na nowo . No chyba że tylko dopiszesz IMEI i będzie się logował do sieci
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): 22 gru 2012, o 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez marcin2507 » 4 lut 2013, o 00:03

Roma znalazłem ale jest teraz taki problem że telefon w ogóle się nie włącza na ładowarkę reaguje ale mam problem ze sterownikami pod win7 x64... a mianowicie nie mają podpisu cyfrowego


PLZ help
marcin2507
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2 lut 2013, o 02:20
Lokalizacja: b-Z

Postprzez piturin » 14 lut 2013, o 20:21

Witam,
Kupilem podobny telefon

[hide]http://www.aliexpress.com/store/product/SG-freeshipping-4-0-inch-Feiteng-A7100-N7100-i9300-CPU-Cortex-A5-1GHz-Samrt-andorid-phone/608999_733568694.html[/hide]

Feiteng-A7100 moj problem jest taki ze nie ma w menu j, polskiego.
Nie bardzo znam sie na telefonach prosze o informacje czy mozna w jakis sposob dograc polski?

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 14 lut 2013, o 21:31 przez piturin, łącznie edytowano 1 raz
piturin
 
Posty: 3
Dołączył(a): 13 lut 2013, o 21:56
Lokalizacja: polska

Postprzez bartazzz » 14 lut 2013, o 20:28

wiem że można częściowo spolszczyć aplikacją more locale
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5469
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 98

Postprzez piturin » 14 lut 2013, o 20:31

udalo mi sie tylko spolszczyc klawiature ale wydaje mi sie ze aby wrzucic polski do menu trzeba by zmienic roma,
tylko skad go wziac ?
piturin
 
Posty: 3
Dołączył(a): 13 lut 2013, o 21:56
Lokalizacja: polska

Re: [android] A7100 - problem

Postprzez funfel34 » 28 sty 2014, o 12:02

Odświeże temat;-) mam to samo z A7100 po ładowaniu nie wykrywa kart sim.
Z uwagi że temat jest z przed roku może ktoś zna rozwiązanie.
Ogólnie jestem zielony w temacie wgrywania romów itp. także proszę o łopatologiczne tłumaczenie;-)
funfel34
 
Posty: 2
Dołączył(a): 14 lip 2013, o 19:36
Lokalizacja: Ck

Re: [android] A7100 - problem

Postprzez bartazzz » 28 sty 2014, o 12:55

w sumie menu nie potrzebne, jak zmienisz język w morelocale to wszystkie apliakcje ze sklepu będą polskie, launcher tez można wymienić na polski
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5469
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 98

Re: [android] A7100 - problem

Postprzez funfel34 » 30 sty 2014, o 14:25

I jak nikt nie wie o co chodzi z kartami sim?
funfel34
 
Posty: 2
Dołączył(a): 14 lip 2013, o 19:36
Lokalizacja: Ck


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama