• Reklama

[STAR] A2000

i9220 (N9000), A2000, X18i, X 10 GPS TV, A5000, A7272,

[STAR] A2000

Postprzez mikes1993 » wtorek, 13 marca 2012, 15:13

Witam mam taki oto problem. Bawiąc się a2000 nie umyślnie w programie root manager wybrałem opcję recovery. No i niestety po tym telefon nie chciał się już uruchomic tzn. zatrzymywał się na logo android i ładował bez końca. Postanowiłem więc wgrac nowego rom-a stworzyłem do tego specjalny kabel ściągnąłem na komputer odpowiedni program a mianowicie SP_Flash_Tool pod mtk 6516 znalazłem rom rzekomo pod a2000 jednak tel. tego nie przyjmuje. Przetestowałem naprawdę wile rom-ów jednak żaden nie wchodzi na fona. Piszę z prośbą o pomoc co może byc tego przyczyną i czy da się coś jeszcze zrobic? Aaa i telefon ma ekran oporowy działa na mtk 6516. Może ktoś dysponuje jakimś odpowiednim romem do tego telefonu albo potrafi go naprawic
star a2000
mikes1993
 
Posty: 2
Dołączył(a): środa, 22 lutego 2012, 17:31
Lokalizacja: Leszno

Reklama

en.001phone.cn=

Postprzez LukC » środa, 14 marca 2012, 11:46

Przeglądnij to forum, na pewno soft znajdziesz ;-)
[hide]
http://products.mobileuncle.com/forum-269-1.html[/hide]

Oczywiście kabel do flashowania pewnie będzie potrzebny jak cegiełkę zrobiłeś z telefonu :-P
Ostatnio edytowano środa, 14 marca 2012, 13:59 przez LukC, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
LukC
AKTYWNY
 
Posty: 714
Dołączył(a): wtorek, 22 listopada 2011, 11:51
Lokalizacja: Underworld
Pochwały: 10

Postprzez mikes1993 » środa, 14 marca 2012, 14:24

Witam dzięki za link :) Kabel jest już zrobiony. Aa i mam jeszcze jedno pytanie bo gdzieś na chińskiej stronie przeczytałem że można wgrywac z wyciągniętą baterią czy to coś zmieni?

[ Dodano: 2012-03-14, 12:32 ]
Kurcze nie bardzo ogarniam tą stronę czy mógłbyś mi podpowiedzieć lub podesłac gdzie na tej stronie znajdę konkretny link z softem do pobrania?
star a2000
mikes1993
 
Posty: 2
Dołączył(a): środa, 22 lutego 2012, 17:31
Lokalizacja: Leszno

Postprzez LukC » wtorek, 20 marca 2012, 12:49

Instrukcja jak flashować jest w temacie o A5000, co do Romu to trzeba się zarejestrować na forum bo linki są zwykle ukryte ;-)

Użyj translatora google i nie powinno być problemu :mrgreen:
Avatar użytkownika
LukC
AKTYWNY
 
Posty: 714
Dołączył(a): wtorek, 22 listopada 2011, 11:51
Lokalizacja: Underworld
Pochwały: 10


Powrót do STAR



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama