• Reklama

4.4 brak logo operatora. ID Call nie ogarnia +48 (G4S)

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

4.4 brak logo operatora. ID Call nie ogarnia +48 (G4S)

Postprzez Dan41 » poniedziałek, 28 lipca 2014, 21:07

Witam.
Jest to moj pierwszy post na Waszym forum wiec pragne sie uprzejmnie przywitac.

Posiadam kilka problemow zwiazane z korzystaniem z JiayuG4S z softem KitKat, otoz:

1.Po aktualizacji do 4.4 nie moge znalezc nazwy operatora w ktorym aktualnie zalogowany jest tel. Dla mnie problem wysokiej wagi gdyz mieszkam przy granicy i niejednokrotnie sasiedzi maja mocniejsze sieci od tych z PL. Manualne wybranie operatora nie rozwiazuje problemu gdyz PL sieci czasami zanikaja naprzemiennie (np jest play i brak plusa, czasem odwrotnie itp) (Posiadam tel w sieci PLAY)

2.Tel nie widzi nazwy dzwoniacego do mnie gdy jest wpisany w ksiazce z prefixem +48 a nr dzwoniacego jest przedstawiony bez +48 (gdy zalogowany w sieci PLUS). Moglbym wpisac(ok 1,5k kontaktow) przy kazdym kontakcie dwa nr tel ale przy kazdej probie polaczenia pyta na ktory nr dzwonic;/

3.Nie potrafie zaznaczyc "ptaszka" przy zakladce "roaming danych". Sieci poza PLAY (T,Orange,Plus) sa widziane jako Roaming.

Prosze o pomoc..
Pozdrawiam
Dan41
 
Posty: 6
Dołączył(a): poniedziałek, 28 lipca 2014, 20:45

Reklama

Re: 4.4 brak logo operatora. ID Call nie ogarnia +48 (G4S)

Postprzez Doman » poniedziałek, 28 lipca 2014, 21:55

Moze to nie do konca rada, ale raczej sugestia zebys sprobowal innych ROMow. Ja np na 4.2.2 Team Force nie mam problemow z Caller ID.

Co do nazwy operatora to moze jakis widget sobie zainstalujesz? Np tutaj pierwszy lepszy:
https://play.google.com/store/apps/deta ... dget&hl=pl

Taki widget mozesz sobie przypiac na ekran zablokowanego telefonu. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz jakis w pelni konfigurowalny widget, ktory wyswietli Ci informacje jakich potrzebujesz.
Doman
AKTYWNY
 
Posty: 628
Dołączył(a): wtorek, 13 maja 2014, 17:16
Pochwały: 17

Re: 4.4 brak logo operatora. ID Call nie ogarnia +48 (G4S)

Postprzez Dan41 » poniedziałek, 28 lipca 2014, 22:54

Juz sciagam widget. Zobacze czy da rade.

4.2.2(oryginalny mialem wczesniej) jeszcze slabiej ogarnial Caller ID poniewaz nie "widzial" kontaktow w ksiazce zapisanych bez prefixu gdy nr dzwoniacego do mnie byl w postaci +48....

Edit::
Widget nie jest zly lecz bardziej by mi zalezalo na informacji na gornym pasku (obok aku,sieci)
Jest mozliwosc konfigurowania paska jakims softem??
Dan41
 
Posty: 6
Dołączył(a): poniedziałek, 28 lipca 2014, 20:45


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama