• Reklama

3G GPS, 4G LTE czy działa normalnie na chipie MediaTek

Tematy dotyczące wszystkich telefonów, sieci, operatorów, bateri itp..

3G GPS, 4G LTE czy działa normalnie na chipie MediaTek

Postprzez katoda » wtorek, 22 lipca 2014, 16:13

Wszystko fajnie. Ale co z tego jak 3g/LTE/gps będzie kulać zapewne...
katoda
 
Posty: 18
Dołączył(a): piątek, 18 lipca 2014, 20:10

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Alcatel OneTouch D820

Postprzez mrergie » wtorek, 22 lipca 2014, 16:43

Dlaczego?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: Alcatel OneTouch D820

Postprzez katoda » wtorek, 22 lipca 2014, 21:08

Bo to mediatek? nie tylko ja widze mam problem z 3g i gps w chinskim smartfonie na mdk.
katoda
 
Posty: 18
Dołączył(a): piątek, 18 lipca 2014, 20:10

Re: Alcatel OneTouch D820

Postprzez mrergie » wtorek, 22 lipca 2014, 21:13

To masz zły telefon po prostu.
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: Alcatel OneTouch D820

Postprzez katoda » wtorek, 22 lipca 2014, 23:38

Tak. Ja i masa innych użytkowników. Mam nadzieję że się postarają tym razem.po prostu problemy z siecią i GPS na procesorach MDK nie są żadna tajemnicą więc nie wiem o co Ci chodzi. Tak poza tym to całkiem przyjemny telefon.
katoda
 
Posty: 18
Dołączył(a): piątek, 18 lipca 2014, 20:10

Re: Alcatel OneTouch D820

Postprzez mrergie » wtorek, 22 lipca 2014, 23:49

Nie wiem o co ci chodzi. Mam telefon na MediaTeku a lepszego GPS w telefonie jeszcze nie widziałem, działa świetnie. Wystarczy dobry moduł zamontować, a to już sprawa producenta telefonu a nie wytwórcy procesora. Nie ma GLONASSa ale nie jest on potrzebny.
To, że MTK są tanie powoduje że wstawia się je do tanich konstrukcji w których często są problemy, ale są i takie na których wszystko działa bardzo sprawnie i bez problemów. W Chinach chyba po prostu GPS nie jest zbyt popularny to i nie przywiązuje się do niego dużej wagi, ale jak producent chce to nie ma problemu ze sprawieniem aby działał.

A co z siecią nie tak to nie wiem co masz na myśli. 3G na jednym slocie przy dual SIMie?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: Alcatel OneTouch D820

Postprzez katoda » środa, 23 lipca 2014, 07:47

3G po prostu nie działa. Ikonka.może się pojawi Ale korzystać się.z tego nie da. Albo nie ma w ogóle Internetu albo transfer jest taki że ściąganie z prędkością 5-10kb/sek to katorga. Na samym początku miałem też problem z mikrofonem.strasznie cichy był. Źle ustawienia poziomy mikrofonu. Ale poradziłem sobie.Tak,czy siak nie powinno mieć to w ogóle miejsca. Jestem po prostu obiektywny i tyle. I nie wmawiam wszystkim jaki to świetny telefon. Bo gdybym nic.nie robił to telefon choćby ze względu na.ten mikrofon byłby nie zdany do używania po prostu . Wcześniej miałem Samsunga Note i tam nie.miałem takich problemów z 3G GPS itd.A to podstawa.I trochę.się zawiodłem.
katoda
 
Posty: 18
Dołączył(a): piątek, 18 lipca 2014, 20:10

Re: Alcatel OneTouch D820

Postprzez alienv » środa, 23 lipca 2014, 11:03

widziałem 1 telefon = wszystkie są do bani
to tak nie działa :)
ja również jestem zadowolony z GPS (mimo że wiem że idealnie nie jest), za to 3G działa lepiej niż modem 3G który czasami wpinam do laptopa (Huwawei jakiśtam).
z poprzednimi generacjami były problemy z gps ale teraz jest już całkiem nieźle, chociaż zdarzają się gorsze modele.
alienv
AKTYWNY
 
Posty: 521
Dołączył(a): środa, 29 sierpnia 2012, 10:40
Lokalizacja: z domu
Pochwały: 4

Re: Alcatel OneTouch D820

Postprzez marx » środa, 23 lipca 2014, 11:52

Katoda, podejrzewam że dostałeś uszkodzony telefon, jam miałem telefony ZOPO ZP810 i C2 i w żadnym nie miałem problemu z GPS i i 3G. Tym bardzie nie chce mi sie wierzyć że wyższy model ma takie problemy, raczej sprawdził bym czy masz oryginalny telefon.
Wczoraj np testowałem Lenovo S660, po pierwszym uruchomieniu GPS złapał fixa po 12 sekundach w budynku!!
marx
Administrator
 
Posty: 5961
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 191

Re: 3G GPS, 4G LTE czy działa normalnie na chipie MediaTek

Postprzez katoda » środa, 23 lipca 2014, 14:01

Telefon jest zapewni oryginalny:)nie wiem.może antena nie łączy? Nie mam pojęcia...
katoda
 
Posty: 18
Dołączył(a): piątek, 18 lipca 2014, 20:10

Re: 3G GPS, 4G LTE czy działa normalnie na chipie MediaTek

Postprzez mrergie » środa, 23 lipca 2014, 14:13

Z 3G problemy często są powodowane tym, że ludzie myślą że pasmo WCDMA 900 jest tylko do Aero, a to po prostu jest główne pasmo używane do 3G. Nie wszystkie chińczyki (choć ostatnio coraz więcej) obsługują to pasmo.

Ewentualnie problem może powodować przestarzała karta SIM. Są 3 typy działające pod różnymi napięciami, nowe karty są kompatybilne ze starymi telefonami ale niekoniecznie na odwrót, karty starszych typów mogą być niestabilne kiedy będą siedziały w nowym smartfonie. Mało się o tym mówi a to jednak nierzadko jest powód problemów z gubieniem sygnału czy czymś podobnym. Sam już kilkukrotnie byłem świadkiem (a raz nawet mi się to trafiło przy moim pierwszym smartfonie, po prostu się co chwilę restartował) tego, jak wymiana karty rozwiązała problemy ;-)
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: 3G GPS, 4G LTE czy działa normalnie na chipie MediaTek

Postprzez katoda » czwartek, 24 lipca 2014, 08:37

Karta jest świeżą ma z ponad rok.po prostu gubi się z tym. Może antena nie dociskając do płyty nie wiem. GPS jakoś ogarnalem. Zobaczymy czy jak zmienię lokalizację i w taka pogodę czy złapie fixa
katoda
 
Posty: 18
Dołączył(a): piątek, 18 lipca 2014, 20:10


Powrót do Dyskusje ogólne o telefonach



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama